Sidst opdateret den 20. August 2019

Montering af ruder i kulde/frost?
Hvordan tjekker man forrudetoning?
Tonet bilruder med folie?
Stenslag og revner i bilruder?
Bagrude sprunget, hærværk?
Ny forrude. Rust omkring forruden?
Ridset frontrude?
Revnet bilrude uden stenslag?
Kan man eftermontere en regnsensor?
OEM eller AF autoglas?
Ødelagt siderude - Hvad så?
Er bilruder limet?
Ny forrude, hvad med bakspejlet?
Er min forrude tonet eller klar?
Hvad er den sorte kant i forruden til?
Hvad er el-varme i bilrude?
Hvad er E-mærke og godkendelse?
Hvor lang tid tager det at skifte bilrude?
Nødbremse kamera?
Bedste bilrude producent
Autoriseret værksted
Autoriseret værksted vs mobilt værksted?
Kan mit stenslag repareres

 • Montering af ruder i kulde/frost?

  Ingen problemer med at skifte ruder i kulde - foruden montørens fingre og kinder :) Der er dog undtagelser og i sådan tilfælde vil vi høre om der er en mulighed for at køre bilen til et sted hvor det ikke er koldere end 0 grader. Du kan bestille et tilbud på en ny bilrude. Som du kan få skiftet i den bidende kulde. Hvis du har en forrude der skal skiftes :-)

 • Hvordan finder jeg ud af om min forrude er tonet eller klar?

  Det er ikke særligt svært at finde ud af om man har en toning i sin rude. Normalt er bilens sideruder samme toning som forruden og derfor kan man lave et nemt tjek. Det skulle gerne blive tydligt om ruden er klar eller tonet grøn eller blå mm. når man kigger på papiret gennem ruden: bestil en ny forrude med eller uden toning :-)

 • Jeg syntes det er fedt og praktisk med toning i forruden og på de to sideruder foran.

  Men det gør ikke at det er lovligt i Danmark - Desværre - man kan læse mere om lovgivningen på nettet. Til trods for at det ikke er lovligt -vel at bemærke- at køre med en tonet forrude. så er det således at man faktisk, til de fleste biler kan købe bilruder som er originalt tonet. Forklaring følger: En forrude som er tonet orignalt er en rude hvor toningen ikke er monteret på rudens inderside men i mellem de to stykker hærdet glas som en rude består af. Man må faktisk gerne tone autoruder foran. Men man må så ikke køre i den på de danske veje og det kan blive en dyr fornøjelse. Du kan finde ud af om man kan købe en tonet forrude til din bil ved at skrive en mail -klik på den blå tekst her: lovlig tonet forrude :-)

 • Kan man reparere stenslag og revner i bilruder?

  Et stenslag plejere at forårsage at en flig eller skår ryger af ruden og der kan komme små revner som minder lidt om en stjerne eller arme udfra et punkt. Den eneste rentable mulighed som autoværksteder og reparatører har for at udbedre stenslag, er ved at lime hullet og eller revnerne. Når man limer et stenslag så kan man gøre det på to måder. 1. enten ved at suge luften ud af revnerne/hullet og så lade limen blive presset ned af det atmosfæriske tryk eller ved at presse lim ned i stenslaget/revnerne. Jeg tror at den bedste men også mest besværlige løsning er den hvor man suger. Da man reducerer spændinger i glas som i forvejen er revnet. man undgår aldrig risikoen for at revne ruden når man forsøger at lave et sten slag. Du kan bestille et tilbud på en ny bilrude, det kan du gøre brug af når det passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du har et stenslag i forruden :-)

 • Min bagrude er sprunget og der er ikke noget tegn på hærværk?

  En bagrude består af hærdet glas og er ekstremt hårdt. Bagruder er for det meste limet i bilen. årsagen til at en bagrude er gået i stykker kan være flere. Den kan foreksempel sidde på en bil som er blevet ramt af rust i ruderammen. Er rammen rust ramt så kan rusten bule ud og til sidst komme i kontakt med glasset og dermed springer ruden. En anden årsag kan være en fejl i ruden og spænding pga. eks. bilens bevægelser eller kulde varme forskelle. Nogle oplever at bagruden knuses når de blot lukker bagklappen men det er heldigvis sjællendt at en bagrude springer uden anden årsag eks. hærværk. Laminat er en kombination af epoxy og andet materiale som er super stærkt og som kan lime sig til de to stykker glas når alle 3 dele bliver varmebehandlet hos bilglas fabrikanten. Du kan bestille et tilbud på en ny bagrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du har en ødelagt bagrude :-)

 • Jeg skal have ny forrude. Men der er rust under den -Hvad gør jeg

  Det er ikke helt unormalt at der kan opstå rust omkring ruderammen, der hvor bilruden ligger an mod bilens karosseri. Er der rust i bilens ruderamme så skal det udbedres ved at man sliber rusten væk eller i mere alvorlige tilfælde skal man montere et stykke nyt metal. Man kan gøre følgende, få en pladesmed til at afmontere bilruden og reparere det rustramte område nogen gange kan rusten være så udbredt at det kræver en autolakering af a stolperne og dele af taget. En løsning som mange har benyttet er at bestille et rudeskifte hos bilrude fix -som afmonterer ruden mens den er hos pladesmeden , og efter udbedret skade så monterer bilrude fix en ny frontrude inden du afhenter bilen fra værkstedet. -Husk at du skal aftale ovenstående løsning med din pladesmed :) Der er desværre ingen garanti eller reklamations ret på en utæt limning af frontruden såfremt der er rust i ruderammen da rusten gør at limen ikke kan binde til bilens karosseri :( Du kan bestille et tilbud på en ny bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig eller din pladesmed. klik bare på den blå tekst -Hvis du skal bruge en ny frontrude :-)

 • Hvorfor er min frontrude ridset

  Mange ved det ikke men forruder er faktisk en slid del og nogle producenter mener at man bør skifte en forrude ud efter 20.000km da man ellers vil have nedsat udsynet pga. ridser i forruden. Mange af os kender det at køre en dag i modlys med en ridset rude. -det er ikke til at se ud. Grunden til det er at ridserne reflekterer lyset så det "blænder" føreren mere end hvis der ingen ridser var. en god måde at undgå ridser på, er ved at skifte vinduesvisker før de bliver for slidte og møre. og ved at lade sprinkleren bløde snavset op før man lader viskeren køre på ruden. De mange støv og stenpartikler som er i luften, sætter sig på ruden og agerer sandpapir når vi visker på ruden. Man kan holde en ekstra god afstand til forankørende da deres stænk også agerer sandpapir på bilruden Du kan bestille et tilbud på en ny bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst bilrude uden ridser :-)

 • Revnet autorude men ikke noget stenslag at se

  Det er altid ærgeligt når man får et stenslag og en efterfølgende lang revne i ens frontrude. Men det er ikke altid man kan se stenslaget eller hvad der har forårsaget revnen. Forklaringen er som følger: Det yderste lag glas på en forrude er et stykke hærdet glas og glasset er limet fast til bilens ruderamme. Det betyder at der er spændinger i forruden fra bilens bevægelser. Er man så uheldig at have fået fingerene i en bilrude som har en fejl -et eller andet i glasset- som snavs eller lign. så kan det være et svagt punkt hvor en revne vil kunne opstå under spænding i ruden. Er ens bil oppe i alderen kan der opstå rust i ruderammen og rust skaber en bule som kan skabe ujævn spænding i glasset og dermed medføre en revne. Man kan også få et stenslag uden at lægge mærke til det. Det betyder at når glasset udvider sig eller trækker sig sammen pga. temperatur forandringer. ja så kan der opstå en revne, tilsynladende ud af den blå luft. Du kan forsøge at kigge efter med et forstørrelses glas i revnen. du kan også sælge udbedringen/reparation af bilruden få et tilbud ved at klikke: fix autorude revne :-)

 • Jeg har ingen regnsensor. Men kan jeg få det i min frontrude

  Det er dejligt at man ikke skal koncentrere sig om at flytte ens visker vasker arm i bilens instrumenter. Men hvis du ikke allerede nu har en forrude med regnsensor. så skal man regne med at få installeret en sensor og noget styreelektronik. Man kan nogle steder købe en sensor og tilbehør til montering i biler uden præinstalleret regnsensor i. Det kan man kalde for den billige løsning. Skal det laves rigtig så skal du have en rude med regnsensor beslag og så skal du have fat i en automekaniker som kan installere elektronikken og sensoren i bilen Du kan finde ud af om du kan få en forrude med regnsensor til din bil ved at bestille et tilbud på din bil model: bestil forrude med regnsensor tilbud :-)

 • Hvad er bedst OEM eller AF autoglas?

  Til at starte med så skal vi lige forstå hvad de to termer OEM og AF betyder. OEM er en forkortelse for original equipment manufacturer dvs. Den fabrik som producerer original dele AF betyder after market dvs. efter markedet og er egentligt et udtryk for en produktion som ikke er produceret med orignalt logo. Og man kan derved ikke være sikker på at de standarder som orignalt bilglas har er sikret. summen er at man kan risikerer at købe et AF produkt som er 100% identisk med OEM produkt serien og de kan være produceret på samme samlebånd. Den eneste forskel er et stempel (original varemærke logo) I Danmark kan man få autoglas som er skævt og dårligt i kvalitet og pasform men aldrig dårligere end at det har bestået e-mærket. Du kan bestille et tilbud på en ny AF bilrude, Så kan du sammenligne prisen med original ruden. klik bare på den blå tekst: AF bilrude pris i høj kvalitet :-

 • -Haster- Min siderude er ødelagt. Hvad gør jeg?

  Man er på vej ud til sin bil. På vej et sted hen. Man opdager det tit først når man er ved bilen. Sideruden er gået i stykker og der ligger glas over det hele! frem med forsikringspapir eller ring til mekanikeren! Hvis man er lidt handy! kan man sætte et stykke plexiglas i. Hvis det er over evner. Så kan man sætte et stykke gennemsigtigt plastikpose på med noget bredt tape. Det skal helst være noget kraftigt tape og plastik da der løber meget vind forbi siderude området. og det vil få plastikken til at blafre og i sidste ende falde af hvis ikke det er kraftigt. Du er også velkommen til at undersøge siderude priser og mulighederne for montering af en ny siderude ved at klikke: Bestil siderude tilbud. :-)

 • Er bilruder limet fast på bilen?

  Det er efterhånden et sjældent syn at se en bilrude som ikke er limet fast i bilens rude ramme. Men de findes da stadigvæk :-) Hvis ikke man har forstand på at lægge limen korrekt og forstår sig på rudemontering. så kan man lave rigtig store problemer og det er klart at anbefale at man får hjælp fra en som har forstand på opgavens omfang. Idag er næsten alle forrude en del af bilens karroseri og er i den forbindelse tit en bærende del og dermed super vigtigt for bilens egenskaber og i særdeleshed ved et evt. bil uheld. Hvis du ikke er klar over om ruden i netop din bil er limet i. Så kan du spørge en ekspert. men normalt vil en person som ikke kan gennemskue førnævnte heller ikke være i stand til at skifte en rude uden at risikere at ødelægge mere end at gavne. Du kan bestille et tilbud på en ny bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du har en en limet forrude :-)

 • Jeg skal have ny forrude i bilen. Kan bakspejlet genbruges

  Det er en smal sag -som regel- at afmontere sit bakspejl fra sin bils forrude. Problemet kan være at ruden går i stykker hvis man gør det forkert. Man skal vide hvordan et bakspejl afmonteres og monteres. for man kan hurtigt gøre mere skade end gavn hvis man ikke ved hvordan. Nu lidt teknisk: Et bakspejl er monteret på en fod som er vulkaniseret fast i forrudens glas. Hvorfor alle anstrengelser, med at montere eller afmontere spejlet, kan overføres direkte til glasset. Du kan bestille en forrude specialst eller bare få råd om spejlfødder. klik bare på den blå tekst -Hvis du har brug for råd om rudeskift og spejlfødder :-)

 • Hvordan finder jeg ud af om min forrude er tonet eller klar

  Har du fået en revne i atruden og er bilen indkaldt til bilsyn? sidder revnen i synsfeltet på bilruden? få et svar på dit spørgmål ved læse de nye regler som trafikstyrelsen netop har udgivet. Du kan downloade pdfén som klart beskriver hvordan man skal forholde sig når ens bil skal synes med en revne eller ødelagt forrude. klik på teksten: bilsyn-forruder.pdf Hvis du gerne vil have lavet din autorude inden syn eller efter din bil er synet så få et tilbud ved at følge den blå tekst: bestil en ny forrude uden revne i :-)

 • Hvad er den sorte kant i forruden, er det udstyr

  De fleste -hvis ikke alle- forruder er udstyret med en sort kant på et par cm hele vejen rundt i kanten af bilruden. mange har også sorte områder omkring bakspejlet. Hvis man tror at det er regnsensor eller el-varme som sidder i den sorte serigrafi, så tager man fejl. Med mindre man har en regnsensor og eller el opvarmet forrude. for så vil ledninger og sensor være placeret i serigrafien. Du kan bestille en forrude specialist eller bare få råd om udstyr i autoruder. klik bare på den blå tekst -Hvis du har brug for råd om bil glas og udstyr :-)

 • Er el-varme lovpligtigt

  El-opvarmet forruder er ikke noget der er lovpligtigt, da det blot er ekstra udstyr som sagtens kan erstattes, med et stykke bilglas uden elvarme. El-varmen hjælper med at fjerne dug, fugt, og frost fra forruden som de fleste kan have bøvl med i vinterperioderne. Nu lidt teknisk: Man har placeret nogle tynde tråde i mellem forrudens to stykker hærdede glas og to stik (plus og minus) som så skaber varme når der sættes strøm til dvs. aktiveres. El opvarmet forruder fungerer i praksis som bagruden i bilen og man kan godt eftermontere en el-opvarmet rude i en bil som ikke har haft en el-opvarmet rude. ruderne koster tit 1000,-kr mere end en normal forrude. Det er ikke alle modeller man kan få el-opvarmede ruder. men du kan skrive til os så kan vi fortælle dig om det er muligt og priserne -klik på den blå tekst for tilbud: pris el-varme i forrude :-)

 • Er alt bilglas i Danmark E-mærket og godkendt?

  Alle forruder i biler som kører i Danmark skal have e-mærket og være E-godkendte. Hvis de ikke er det, så er de ulovlige og må faktisk ikke sælges i Danmark. Når du handler ruder hos din autoriserede reservedels forhandler, thansen, gør det selv værkstedet eller andet så får du en e-mærket bilrude og sådan skal det også være. Godkendelsen er et udtryk for at nogle minimums standarder er overholdt og at ruden er "værdig" nok til at danske forsikringsselskaber dækker en skade på hvad end det måtte være uanset om du bruger en original rude eller uoriginal rude -så længe den er emærket- Du kan sikkert læse mere om emærket og standarder på nettet. Bestil et tilbud på en emærket bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst: emærket bilruder :-)

 • Citroen C5 forrude med eller uden regnsensor

  En regnsensor er en anordning som sidder i bilens forrude. Citroen har i tidens løb produceret Citroen C5 regnsensorer af to typer. og når du skal have udskiftet forrude i din C5ér så skal du -såfremt du har regnsensor- bestille den bilrude som passer til den regnsensor som du har i din frontrude. Har du ikke regnsensor i din bil så oplyser man bare det når man bestiller rudeskifte. Oplys nummeret ved biiledet som passer med din type regnsensor. Du kan bestille et tilbud til din bil såfremt du ønsker det. Skriv en mail -klik på den blå tekst her: Ny forrude Citroen :-) Rombeformet regnsensor: 2543C Cirkulær regnsensor: 2329C

 • Hvor lang tid tager det at skifte bilruder

  Generelle spørgsmål, generelt svar. Det skyldes at der findes mange forskellige bilmærker og bilmodeller. og så er der også forskel på om det er en siderude, bagrude eller en frontrude. Hvis man skal svare generelt på spørgsmålet. Så tager det ca 45-60 min at skifte forrude og ca 60-75 min at skifte en bagrude. Så skal man lægge en time oven i, Hvor rudelimen skal tørre. Sideruder kan tager fra 20 min til 100 min at skifte og så kan man lægge rengøring af bilen oven i for der er tit en masse små glasstykker spredt rundt i bilen som skal støvsuges. Du kan bestille et tilbud på en ny autorude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du har en smadret autorude :-)

 • Hvilke bilrude producent er bedst

  At udvælge bilrudeproducent kan være ret vanskeligt for hvis man ikke har indsigt så kan man ramme meget ved siden af. så overlad det til professionelle og stol på det. En anden ting man kan gøre hvis man er i tvivl om hvilke bilglas producent man skal vælge. Så kan man altid være sikker hvis man vælger blandt de store og førende på markedet. For de er førende og store fordi de er dygtige og fordi flere eksperter har valgt at bruge dem i forbindelse med producering af bilruder til deres biler. Du kan både vælge Saint Gobain eller Pilkington med ro i hjertet. Du kan bestille et tilbud på en ny pilkington bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du har brug for en forrude fra Pilkington :-)

 • Er rudeskift bedst på et autoriseret værksted

  Der skal ikke være tvivl om at man kan være sikker på at en vis erfaring og ekspertise ligger til grund for et rudeskift på et autoriseret værksted. Om det betyder det er bedre kvalitet end værksteder eller rudemontage virksomheder som udelukkende beskæftiger sig med rudeskift -det må være til diskussion- på godt og ondt. Man kan forsøge at undersøge et ikke autoriseret værksteds kompetencer for udførsel af rude skifte, man kan undersøge virksomhedens alder=erfaring. En ting der er sikkert, er at både uautoriseret og autoriseret værksteder kan lave bilruder som kan godkendes på danske bilsyns steder. Priser på rudeskift er meget forskellige og man kan finde uautoriserede værksteder som er dyrere end autoriserede og vise versa. men som regel er de autoriserede dyrest af to grunde. den ene er at de har mandskab som ikke skifter så mange bilruder hvilke gør at det ikke går så hurtigt. anden grund er at autoriserede virksomheder tit har et hovedsæde som også skal have en bid af kagen. Du kan bestille et tilbud på en udskiftning af bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. klik bare på den blå tekst -Hvis du ønsker en billig bilrude :-)

 • Er det bedst at få skiftet autorude på et værksted

  Svaret er både et ja og et nej. et tag over bilen er ikke det som sikre det bedste resultat når man monterer en ny forrude. Det der er endnu vigtigere er, tørvejr, luftfugtighed, og temperatur. samt hvilke materialler man bruger. Der kan sågar være fordele ved at skifte rude udendørs. Nu lidt teknisk: når man har fjernet den gamle frontrude, så skal man sikre sig at man har en helt ren og afrenset ruderamme så limen kan binde perfekt over det hele. Det betyder at uanset om du er udendørs eller indendørs så kan du lave et perfekt rudeskifte så længe vejret temperaturen og luftfugtigheden er korrekt. Du kan læse mere om den lim som vi har valgt at bruge ved at klikke her - gå til Sika automotive og klik på åbn detaljer. Hvis du har brug for et tilbud på en ny bilrude, som du kan gøre brug af når det nu passer dig. så klik bare på den blå tekst: forrude monteret på værksted eller hos dig :-)

 • Kan mit stenslag repareres

  Om en forrude kan repareres succesfuldt afhænger af 4 faktorer: størrelse, type, dybde og placering af skaden.

  Størrelse og Dybde
  Reparation af revner og stenslag kan udføres inden for lovens ramme sålænge bilen kan synes med det reparerede stenslag eller revne. Love varierer fra land til land. Revner ruden ud til kanten så kan den ikke repareres. Flyruder er designet så dybden af skader i glasset ikke kompromitterer sikkerheden. På bilruder har man to lag glas og det er ofte det yderste lag glas der skades af opkørte sten på vejbanen. Er bilruden skadet i begge lag så kan stenslaget eller revnen ikke udbedres.

  Type
  Circular, Bullseye, revner, flig og stjerneformet skader kan alle repareres uden at skulle skifte forruden ud til en ny forrude.

  Placering
  Nogle skader er meget svære at reparere eller kan ikke repareres:

 • På indersiden af forruden
 • Skader over sensorer, kamera eller andet forrudeudstyr
 • Komplekse flergrenet revner
 • Revner med længde over 40-50cm
 • Forurenet stenslag og revner
 • Revner som når rudens kant

 • Reparation af en skadet forrude sker ved at fylde lim i det skadet område via en af to metoder:
  1. Vacuum 2. Tryk
  Et lufttæt kop-værktøj placeres over det skadet område og med en pumpe oprettes der et vacuum under koppen. med en injector pumpe tilføres der lim i det skadede område, resin bliver suget ud i skaden. En UV lampe benyttes til at fremskynde hærdningen. Det skadede område vil have genvundet sin styrke og udsynet vil ikke, være reduceret med mere end 5-10%
  Reparation via tryk er som ovenstående blot uden vacuum pumpen. Chancen for at skaden udvikler sig så ruden skal skiftes, er væsentligt større ved tryk metoden end ved vacuum metoden.


Husk også at læse vores generelle handelsvilkår.

Mvh. Rudefix